Bomberjacka eller faux fur?

En bomberjacka eller fuskpäls är inte antingen eller. Köp gärna båda, inget kan vara mer rätt i höst än att växla mellan dessa två trendiga modeller. Men om csn bara räcker till en, vilken väljer man?

Bomberjackan

I flera säsonger har det varit helt rätt att uppdatera höstgarderoben med en bomberjacka. Köpte du en förra året, så är den troligen lika modern nu i höst. Sångerskan Miriam Bryant sa redan i en intervju 2012 att om man bara skulle köpa ett plagg, så borde det vara en bomberjacka. Många fashionistor skulle nog instämma med att hennes råd gäller än idag.

Från första början var bomberjackan ett funktionsplagg som bars av stridspiloter i USA. Det är kanske därför inte så konstigt att modellen fick ett rejält uppsving efter framgångsfilmen Top Gun, trots att Tom Cruise istället använde sig av en pilotjacka i läder. De traditionella färgerna för en bomberjacka är svart, blå eller grön med ett foder i orange. Just fodret är ett arv från den militära historien, då jackan kunde vändas ut och in för att piloten lättare skulle kunna upptäckas av räddningspersonal.

Faux fur

Faux fur är franska för fuskpäls. Jackans yttre är ofta helt naturtroget och det kan vara svårt att skilja en fuskpäls från en äkta päls. Jackan är inte bara värmande och glamourös, den vittnar också om bärarens medkänsla med djur. Populära modeller är de diskreta pälsimitationerna, men lika gärna de uppenbart kaxiga fuskpälsarna.

Till skillnad mot vad många kanske tror är faux fur ett mycket lättskött material. Som normal rengöring räcker det att hänga ut jackan för vädring emellanåt. Har det blivit fläckar går det oftast bra att tvätta jackan i maskin på en låg temperatur och med ett milt tvättmedel.

fake fur

Sammanfattning

Om garderoben saknar ett tufft funktionsplagg kommer bomberjackan helt till sin rätt. För mer glamour i vardagen kommer bäraren älska en höstjacka i faux fur.

Se utbud av bombarjackor hos Nelly.com här

Se utbud av Faux Fur hos Nelly.com här