Höstens färger 2017

Årets höstjackor avspeglar, som alltid, de mest trendiga färgerna för säsongen. Under hösten väntas vi få se många klassiska färger, samtidigt som nya färgval gör entré på höstmodet.

Årets färg 2017 – grönt

Den trendiga färgen för året är grönt, i alla fall om man får tro Pantone som varje år utser årets färg vilket brukar göra stort avstamp i modevärlden. Grönt återspeglar en trygghet och koppling till naturen, vilket ofta är något vi söker oss till i oroligare tider. De grön-gula nyanserna är vanliga att finna på höstjackor, och alltså inget vi heller kommer att missa i år.

Aprikos – både tuff och romantisk

Oavsett om det är en tuffare bomberjacka eller en mer romantisk trench coat, så hittas gärna jackan i aprikos-rosa toner. Färgen kunde vi se redan under våren och den vackra pastellfärgen kommer troligtvis att finnas kvar ännu en tid i handeln.

Rött – välkommen comeback som känns rätt

Många modehus och designers har plockat upp färgen rött till hösten 2017. Det ger en efterlängtad comeback på en vacker och karaktärsskapande färg. Håll gärna utkik efter de röda höstjackorna som är helt nya för säsongen.

Svart – alltid rätt

Svarta höstjackor är alltid rätt och kommer alltid att finna sin kundkrets, Färgen är lättskött och enkel att matcha till övriga kläder. En svart jacka är alltid rätt att ha i hallen, för att bära till vardags eller fest.

Se utbud nedan från Outnorth (Softshell) Zalando

Softshelljacka skaljackor skinnjacka