Höstens väskmode 2016

Hösten är asymmetrisk och fluffig, i alla fall om man får tro höstmodets designers och modeskapare. Men det är flera mer traditionella stilar som återkommer. Vi tar en titt på det senaste som synts på catwalken för höstjackens accessoar no1: väskan.

Metallic i varma toner

Glänsande färger, gärna kopparfärgad, återkommer även hösten 2016. Väskan kan lika gärna vara klassisk som spännande asymmetrisk. Om det tidigare funnits många detaljer i svart och silver, så som spännen, kedjor och remmar, så återkommer nu allt mer glänsande guldfärgad metall. Lackat skinn finns även i år (något som också ofta ses på praktiska datorväskor).

Fluffigt och varmt

En väska i päls ser man kanske inte så ofta, men frågan är om inte vi får se det alltmer i höst. Väskan är lika gosig som den mjukaste nalle och pälsen måste inte alls vara äkta för att nå den efterlängtade myskänslan.

Efterlängtad sammet

Sammet är tillbaka, inte bara i byxor och jackor, men även på väskor. Många gånger ser man sammetsväskan i höstens finaste färger från varma kopparlöv till saftigt plommonlila. Liksom mormors broderade sammetskudde kan även väskorna dekoreras med fina broderade mönster.

Dubbelt så bra

Att inte ha en, utan två väskor på sig samtidigt syns på catwalken. En lite mindre väska och en modellen större. Inte identiska men matchande. Kanske är det inte bara spännande utan även praktiskt?

Underbara djurdetaljer

Vi har sett många kloka ugglor och ståtliga hjortar under senaste året. De har funnits i mönster på tapeter, prydnadsdetaljer, kläder, tapeter, ljuslyktor, ja nästan vad som helst. Nu kommer även människans bästa vänner fram, som katter och hundar vilka blir avbildade på söta mönster som pryder höstens väskor. Det går även att finns mönster med fåglar, hästar, tigrar och vackra fjärilar, för att nämna några av höstens mest avbildade djur.