Höstjacka till Barn

När sommarsemestern börjar lida mot sitt slut är det många föräldrar som kommer på att barnet behöver en ny höstjacka. Barn växer snabbt, och den jacka som användes för ett år sedan kanske är 10 cm för kort i ärmarna vid det här laget. Så hur ska man tänka när man köper höstjacka till barn?

barn höstjackor

En höstjacka att leka i

Barn älskar att leka, och ofta under hösten kommer pulkorna fram trots att det bara är lite frost i gräsmattan. Det är sådana stunder det är bra med tåliga och oömma kläder. En jacka man som förälder enkelt kan torka av eller tvätta. För det kan hända att man behöver göra just det, varje dag.

 

Lika viktigt är det att införskaffa en tålig höstjacka till förskolan eller fritids. Det är en fördel om en extrajacka alltid hänger där. Man kan inte begära att förskolelärarna ska ansvara för eventuell smuts på kläder, när de samtidigt har upp mot 20 andra små busiga barn att ta hänsyn till. Om en jacka är för ömtålig för att bli smutsig, så ska den heller inte vara på förskolan.

höstjackor till barn

Finjackan som tål höstens utmaningar

Bara för att barn älskar att leka och gärna smutsar ner sig, så är det inte sagt att man inte kan klä barnen i andra material än fodrad gallon under hela höstperioden. Gallon håller visserligen tätt mot väta fukt – men de blir väldigt varma under ljumma höstdagar.

Det finns ett stort sortiment av höstjackor som håller barnen varma och torra under höstens minst sagt utmanande väderlekar. Från frost och kyla på morgonen till solsken och sommarvärme på eftermiddagen.

Behövs en finjacka också?

Går man på kalas, eller kanske en shoppingrunda på stan, så är det inte alla som vill klä barnet just i samma jacka som alldeles nyss användes i den geggiga sandlådan. Då är det skönt för alla föräldrar att ha en alternativ höstjacka, som inte är för lek (för att förhindra smuts).

Kom dock ihåg att barn leker. Det är inget man säger till dom att göra. Lämnar man ett barn obevakat en stund så är den snart igång med ett fantasifullt underbart lekäventyr. Så vill man hålla en sådan finjacka ren så räcker det inte med att säga till barnet att inte smutsa ner jackan. Troligtvis måste man även hålla ett mer eller mindre konstant öga på barnet. Tar man med en extrajacka eller en överdragsjacka är det lättare att skydda finjackan och samtidigt tillåta barnets lekar.

Höstjacka till barn som växer och leker…

Det är kanske få jackor som slits så snabbt som en barnjacka. Man kan försöka förbereda sig på två olika sätt. Det ena är att införskaffa en jacka av bättre kvalitet, det andra är att inte köpa dyrare jackor än att man snart kan köpa fler.

 

Sportamore.se

På Sportamore.se finns många olika typer av barnjackor som passar till hösten. Det som finns ett extra stort utbud av för barnen är olika regnjackor och regnställ. Även lite tjockare vinter- och höstjackor, skaljackor och dunjackor finns att hitta under fliken ”barn” på SportaMore.se.

SportaMores idé är att använda den tid och de pengar de sparar på att inte ha en fysisk klädesbutik, till att hålla onlinebutiken ständigt uppdaterad med de senaste plaggen – till ett bra pris. I dagsläget finns 331 varumärken och 17481 produkter i lagret.

På SportaMore gäller alltid fri frakt, fri retur, prisgaranti samt 30 dagars öppet köp.

Se utbud hos Sportamore

Lekmer.se

På Lekmer.se finns ett utbud av höstjackor som är anpassat för de yngsta barnen. Barnjackorna finns i alla möjliga modeller och färger; tunna, tjocka, med pälsluva och utan pälsluva. För de blåsiga dagarna finns bland annat en skaljacka och skalbyxa som skyddar hela kroppen mot väder och vind. Även overaller finns i utbudet.

Genom att hålla musen över en produkt ser man vilka andra färger den finns tillgänglig i. Klickar man sig vidare ser man även vilka storlekar som är möjliga att välja, samt mer detaljerad information. Över en viss summa är frakten gratis hos Lekmer. Öppet köp råder i ett helt år.

Se utbud hos Lekmer

Hildur

Hildur är en butik som profilerar sig som miljövänlig. Förutom höstjackor till både vuxna och barn, finns en mängd olika produkter som är tillverkade med klimatet i åtanke. Hildur själva beskriver sitt utbud som ”grönt i alla färger och former”, och detta utan att kompromissa med stilen och kvaliteten.

Se utbud hos Hildur

Kidsbrandstore.se

För den som vill handla barnjackor till hösten är KidsBrandStore.se en av de butikerna som erbjuder störst utbud. Butiken nischar sig mot de yngre och utbudet är anpassat därefter.

KidsBrandstore.se marknadsför sig som en butik med Teenage Fashion Online, så det är för de lite äldre barnen (8 – 16 år) som den här butiken passar bäst. Är du, eller barnet, missnöjd med en höstjacka till exempel, finns det alltid fri retur och 14 dagars öppet köp.

Kläderna är trendriktiga och kommer från några av de mest välkända varumärkena, så som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger och Peak Performance.

Se utbud hos Kidsbrandstore.se