Nyckeltrender på höstjackor 2016

Redan i februari visades höstens mode på Fashion Week i Stockholm, så vilka höstjackor är det vi kommer se mycket av i butik och modemagasin senare i år? Nedan redovisas några av de stora trenderna. 

Gör ett statement

Att göra ett statement med sin klädstil har aldrig varit mera rätt. Våga ta ut svängarna och klä dig unikt. Att klä sig i statementjackor är att visa vem man är och vem man vill vara. I t-shirts har vi länge funnit statementuttryck i form av text ”Live life – Love yoga” och ”Girls just wanna have fun-damental rights”. Att göra ett statement utan ord är mer subtilt kreativt, men med kvalité, färgval och design kan man visa omvärlden en hel del om sin personlighet.

Naturnära färger

årets höstjackor kommer vi att få se många jordnära färger som smälter in i naturen. Likt höstlövens nyanser i gult, rostbrunt, olivgrönt och militärgrönt. Troligtvis kommer årets färger från Pantone fortfarande att hålla i sig med det ljusblå och puderrosa tonerna vi lockats att handla under hela 2016 så här långt.

jackor till höstn

Klassiska material i nytt snitt

Manchester är en klassiker som återkommer i höst. Detta slitstarka bomullstyg som vävts till sina karaktäristiska ränder. Läder är en annan höstklassiker som återkommer i nya höstjackor. Kvalitén på konstläder blir bara bättre, och idag kan det vara svårt att se skillnad på läder som tillverkats av djurhudar, eller konstläder som består av natur- eller konstfibrer.

Lackade kläder

En lackad höstjacka kommer dra blicken till sig, och ett urval lackade mörka och färgade jackor kommer med all sannolikhet att finnas tillgängliga i ett flertal klädbutiker. Vanligare blir det kanske med lackade detaljer till utstyrseln, så som bälte, skor eller handväska.

Höstkappan

Designade kappor kommer troligtvis bli en stor försäljningshit i höst, en traditionell skärning men med nya detaljer. Som en korsning av 1930-talet och filmen Matrix. Vi kommer att se kappor i många utformningar, lackade, marininspirerade och kanske även kritstrecksrandiga.

kappa bublerom

Slutsatser

Nu är tiden då det unika är det heta. Så ta vara på alla tillfällen att vara den bästa versionen av dig själv, och klä dig för att visa omvärlden vem just du är.

Samtliga jackor på bilderna finns hos Bubbleroom.

Se övrigt utbud från:  Boozt Brothers HalensZalando

höstjacka_kort_nelly     höstjacka_kort_cellbes