Snygga coachjackor från Caliroots

Så vad är egentligen en coachjacka då? Kort sagt kan den beskrivas som en tunn nylonjacka med tryckknappar, muddar, skjortkrage och en dragsko nertill. Med det sagt har de kommit att lanseras i många olika varianter, där vissa är ganska långtifrån den ursprungliga coachjackan.

Coachjackor i urval

eisenhower

  • Eisenhower Jacket, Dickies. Den klassiska Eisenhower-jackan togs fram för USA:s armé under den senare delen av andra världskriget. Sedan dess har den midjelånga jackan, i perioder, bidragit med starka inslag till modevärlden. Än idag är det ett tidlöst, säkert och snyggt plagg som kan passa de allra flesta. Det här är Dickies version av jackan.

torrance coachjacka

  • Torrance Coaches Jacket, Dickies. Den här jackan är tunn, lätt och lämpar sig väl för vår eller tidig höst. Skalet är vattentätt, med tejpade sömmar, vilket håller dig torr under regniga dagar. Den glansiga lila färgen är såväl djärv som elegant, och utformningen är i hög grad lik de ursprungliga coachjackorna.

stafford coachjacka

  • Stafford Letterman Jacket, Wayward Wheels. Den här jackan, från den skateiga tillverkaren Wayward Wheels, är i ett delvis randigt mönster med diskreta färger. Ränderna, i vitt och vinrött, finns på jackans vänstra sida. Den dominerande färgen är mörkblå, men jackans högra ärm är i vitt, där ett diskret motiv av Wayward’s logga är påsydd.

candlestick coachjacka

  • Candlestick Hooded Parka, Benny Gold. Precis som namnet avslöjar, är det här en coachjacka i parkasmodell med huva. Passformen är justerbar, vilket gör att den passar de allra flesta kroppstyper. Den diskreta, olivgröna färgen gör den till ett bra val i såväl skateparken som till vardags. Tillverkad utav 65 % polyester och 35 % bomull.

x our coachjackor

  • X Our Leagcy Coaches Jacket, Vans Vault.I ett samarbete mellan Vault by Vans och Stockholmsbaserade Our Legacy har 10 skor och 12 klädesplagg tagits fram – en av dem är den här coachjackan. Inspirationen från Kaliforniens hardcore-scenen är tydlig.Coachjackorna, som är tillverkade i USA, finns i flera färger att välja mellan. Kan köpas med rabatt via Caliroots rabattkod

Precis som namnet i någon mån antyder, kommer coachjackor från amerikanska fotbollscoacher. Med tiden har de blivit ett starkt och vanligt inslag i modevärlden, och de kan idag hittas i några av världens största klädbutiker och modehus. Många skulle säga att de har en sportig och ledig känsla. De är vanliga att se i skateboardparker, men är trots det ett plagg som kan bäras över alla stilgränser.