Tre av höstens stora jacktrender

bubbleroom

Höstmodet är något som stilexperter runt om i hela världen brukar hålla varmt om hjärtat. I år är naturligtvis inget undantag, och i takt med att dagarna blir mörkare så ändrar plaggen också färgskala. Nyckelplagget är som vanligt höstjackan, som fått en närmast ikonisk status i modevärlden. Att välja rätt i en uppsjö av olika jackmodeller har därför blivit ett kritiskt moment och det är inte helt lätt att veta om man ska spela säkert eller om man ska våga göra ett statement i modeväg. Kanske blir det lite lättare att välja när tre av höstens stora jacktrender redovisas här nedan.

Bomberjackan – När bomberjackan, som från början bars av stridspiloter, gjorde comeback för några år sedan så kunde ingen förutspå exakt hur stor trenden skulle bli. I dag räcker det med att kolla sig omkring för att förstå att plagget tagit hela världen med storm. Artister, bloggare och vanliga dödliga – alla ses i bomberjackan till vardags likväl som på fest.

Jackan görs i flera olika modeller och tjocklekar, men för att vara väl förberedd för den svenska hösten så är den lite tjockare varianten att föredra. Vill man spela säkert så är den snygg i basfärger som svart och mörkblått, men den är lika snygg i uppstickarfärger som rosa och rött. Till den här säsongen har den också börjat göras i läckra längre modeller som passar dem som vill synas lite mer.

Bomberjacka

Armyjackan – Det militära spåret fortsätter eftersom att armyjackan också den är riktigt het i höst. Speciellt den lite tunnare, skjortlika modellen i militärgrönt har fått ett rejält uppsving. Just denna jackmodell kan tyckas lite kylig, men man får inte glömma att den kan bäras under en skinnjacka eller en jeansjacka och fortfarande tala för sig själv. Den som vill sticka ut lite mer kan välja en kamouflagemönstrad eller en beige variant, och vill man verkligen lämna avtryck så finns det modeller med tryckt text på ryggen.

Herrocken – Glöm de traditionella kapporna i år och satsa på en mer androgyn version. Herrocken har verkligen äntrat modescenen i och med att det raka snittet visade sig passa otroligt bra på kvinnor. I höst ses den i flera längder, men den är snyggast när den är lite längre och på gränsen till att vara oversize. Den görs inte i allt för många färger, och det råder ingen tvekan om att det är klassiker som svart-, grå- och kamelfärgade varianter som säljer bäst.

Om man har en lite mer feminin still så kan man istället satsa på en tidlös trenchcoat. Den fyller samma funktion som rocken samtidigt som den har ett mer kvinnligt snitt och fall. Här är det säkrast att satsa på en klassisk färg, eftersom att plagget då kan hålla livet ut.

Sammanfattningsvis så finns det garanterat en trend för de allra flesta. Vill man smälta in kan man köpa ett mer klassiskt plagg, och för den lite mer vågade så är det klassiska plagget med en tvist att föredra. Kom bara ihåg att plagg man trivs i oftast också är plagg som man ser bra ut i! 

Samtliga jackor på bilderna finns hos Bubbleroom.

Se övrigt utbud från:  Boozt Brothers HalensZalando