Tre tips för att hitta rätt höstrock

Att köpa en rock är en investering man inte behöver göra ofta – om man väljer rätt rock, det vill säga. En bra rock kan behålla både sin moderiktighet och sin kvalitet under flera års tid.

Hitta rätt passform

Ett vanligt misstag som många gör när de ska köpa rock, är att de köper en storlek för stor. Välj istället en rock som är figurnära och som slutar ovanför knät. Rockar som går under knäet kan föra tankarna till klassiska filmmördare eller blottare.

Det som är viktigast att tänka på är dock axelpartiet. Rocken ska inte sitta allt för stelt och uppbyggt kring axlarna, samtidigt som de ska vara lagom breda.

höstrockar

Välj en tidlös rock

Vill du ha en rock som är säker för framtiden är det bra att välja ett tidlöst material. Ett säkert kort är att välja en enfärgad rock av kashmir, ull eller en blandning av de båda. Undvik starka och ljusa färger och gå istället på mörkgrått, svart eller navy.

Huruvida den bör vara enkel- eller dubbelknäppt spelar mindre roll för framtiden. Där handlar det helt enkelt om din personliga smak. En bra sak att ha i åtanke är att en dubbelknäppt rock ger ett mer uppklätt intryck.

Titta inte för mycket på trender

Oscar Arrsjö, modeexpert, säger i en artikel till Expressen att man inte bör lita alltför mycket på trender om man vill ha en rock som håller i många år.

– Den gamla regeln att det enda sättet att inte vara ute är att inte vara superinne gäller också här. Du bör därför välja en mittenväg för att säkerställa att rocken får ett längre liv än en typisk St Bernhardshund.

Se utbud av rockar (ex de på bilderna) från Zalando