Trender bland årets höstjackor 2017

Hösten 2017 kommer allt närmre, och det är hög tid att bli redo för säsongen. Den som investerat i en skön och snygg höstjacka har ro att vara mer tillfreds när dagarna blir kortare och vindarna kyligare. De som ännu inte hittat den rätta höstjackan kan göra rätt i att ta en titt på säsongens trender, som lyckligtvis bjuder på höstjackor som både är snygga och bekväma.

Fluffig fuskpäls som jacka eller krage

Den härligt fluffiga fuskpälsen, eller faux fur som den också kallas, är mycket populär, och det är lätt att förstå varför. Materialet är mjukt, lent och värmande mot huden, samtidigt som fejkpälsen är helt djurvänlig. På höstens jackor syns fuskpälsen antingen som materialet för hela jackans yttertyg, men också i detaljer så som enbart för kragen. En krage av fuskpäls kan exempelvis synas tillsammans med en jacka av jeanstyg eller ull.

 

Varma ulljackor i många modeller

Ull är ett uppskattat material för sina många positiva egenskaper. Ull värmer både i vått och i torrt samtidigt som materialet andas och är enkelt att bära. Höstens ulljackor kommer i många olika modeller, från kort kavaj till längre kappa.

Den alltid trendiga bomberjackan

Bomberjackor går att finna i både silkeslena och glansiga material till mer sammetsmjuka och matta tyger. Även om färgerna ofta är mörka i välkända höstfärger, så som enfärgat i grönt, plommonlila och bronze så överraskar bomberjackorna med flera stormönstriga modeller. Mönster som återkommer har gärna en anknytning till naturen, så som blommor och slingor av löv.

 

Parkasmodellen för frilufsmänniskan

I det sportigare modet ser man inte sällan de olika parkasmodellerna som gör entré inför hösten. Dessa höstjackor som mer än andra satsar på funktionalitet erbjuder skydd mot höstens ruskigaste väder i form av vind och väta. Somliga modeller är fullgoda skaljackor, som erbjuder värmemöjligheter under hela höst- och vintersäsongen.

Se utbud av höstjackor hos Bubbleroom här